Beschermd Wonen

Nitzana is een sfeervolle woonvorm voor jonge vrouwen, die door psychosociale of psychiatrische problematiek niet zelfstandig kunnen wonen. Tijdens de intake brengen we samen in kaart aan welke doelen je wilt werken tijdens je verblijf bij Nitzana. Deze doelen leggen we vast in een helder begeleidingsplan. Hiermee ga je aan de slag. Je wordt in het traject ondersteund door een team van professionals en vrijwilligers. 

Nitzana Beschermd Wonen is gevestigd in de Nieuwkerk in Dordrecht. In het pand bevinden zich tien woon-/slaapkamers met privé sanitair en de kantooruimtes.  Er is een grote comfortabele woonkamer met open keuken en een tweede kleinere woonkamer die je kunt gebruiken voor gasten. Ook is er een creatieve ruimte in het pand.

Voorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden om bij Nitzana te kunnen wonen:

  • Je bent tussen de 18 en 30 jaar.
  • Je bent gemotiveerd om te wonen in een gezamenlijke woonvorm en levert een actieve bijdrage aan de gemeenschappelijkheid.
  • Je bent bereid te werken aan je doelen en staat open voor het ontvangen van professionele zorghulpverlening, in andere woorden: begeleidbaar opstellen en bereidheid om te werken aan problematiek zijn een must voor het wonen bij Nitzana.
  • Samenwerking met het professionele en informele netwerk rondom de bewoner is gewenst.
  • Je hebt een WMO indicatie Beschermd Wonen. Indien gewenst kunnen wij ondersteuning bieden bij het aanvragen van een zorgindicatie.
  • Je bent er klaar voor en gemotiveerd om stappen te zetten in de richting van zelfstandig wonen.

Binnen de lokatie Nitzana BW is plaats voor maximaal één gecertificeerde hulphond.

Bekijk hier de contra-indicaties voor Nitzana Beschermd Wonen

Identiteit

Nitzana is een christelijke organisatie. Wij wonen, leven en werken met de Bijbel als fundament. Dit is bijvoorbeeld merkbaar in het bidden en danken voor de maaltijd, het lezen uit de Bijbel en het houden van dagopeningen.

Wij heten alle vrouwen, ongeacht culturele of religieuze achtergrond van harte welkom in de gemeenschap. Wel verwachten wij dat bewoners de christelijke identiteit van Nitzana respecteren en ieder in doen en laten rekening houdt met onze identiteit. 

 Wil je meer informatie of een vrijblijvend gesprek over onze zorg- en dienstverlening, vul dan het contactformulier in, dan nemen wij contact met je op.

Download hier onze flyer en lees meer over onze organisatie in ons jubileum magazine.

Interview oud bewoonster

Lees hier een interview met een oud-bewoonster die zowel bij Nitzana gewoond heeft als Individuele begeleiding heeft ontvangen. Wij zijn zeer trots op haar hoe ver zij gekomen is. Ze is echt tot bloei gekomen!!