In gesprek met Nathan Gorter

Sinds 1 januari van dit jaar is Nitzana een samenwerking aangegaan met Eddee. We spreken Nathan Gorter, bestuurder en oprichter van Eddee Zorgverlening over de bestuurlijke fusie. Het is een man met enthousiasme en passie voor de zorg. Hij is blij met de samenwerking met Nitzana.

 

Eddee
Nathan werkt als sinds zijn 19de in de zorg, dat is bijna 22 jaar lang. Hij heeft diverse functies gehad, bijvoorbeeld in de jeugdzorg. Nadat Nathan dit werk acht jaar met veel plezier heeft gedaan, zette hij in 2007 Eddee op. Nathan: “Toen de mogelijkheid kwam was ik meteen enthousiast. Ik wou graag zelf iets opstarten, waarmee ik er voor anderen kon zijn. Want dat had en heeft mijn hart: anderen tot hulp zijn in moeilijkheden en samen optrekken. Samen verder komen en impact hebben in levens is geweldig! Eddee startte klein, met logeer weekenden voor tieners met autisme. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot bijna 100 werknemers en rond de 500 cliënten.”

Presentie: Er kunnen en mogen zijn voor de ander
Wat is het belangrijkste inzicht van Nathan als bestuurder? “Wat ik leerde in de praktijk verwoorde Ab over Presentie; dat je met iemand moet zijn voordat je iets voor hem kan betekenen. Dat is de kern van presentie, en dat is hoe we bij Nitzana en Eddee werken. Er zijn voor de cliënt of bewoner. Daarbij heb ik geleerd dat twee vragen belangrijk zijn: kan ik je helpen? En mag ik je helpen? Vanuit die houding krijg je fijne en betrokken zorg en een goede relatie met de cliënt.”

Match
Nitzana en Eddee zijn een echte match. “Het is mooi dat ons zorghart voor dezelfde dingen klopt. Dat bleek toen ik in gesprek raakte met Ab, wat uiteindelijk leidde tot een samenwerking. Er was meteen een klik en het was een inspirerend gesprek. Ook mooi: we hadden niet alleen op zorgvlak een klik, we bleken ook allebei een christelijke achtergrond te hebben. We kwamen er zelfs achter dat we in dezelfde kerk zaten, heel grappig hoe dat samenkwam!”

Fusie
De bestuurlijke fusie is voor beide organisaties belangrijk. “Eddee bestaat al16 jaar, we hebben inmiddels veel dingen op orde, veel ervaring. Juist op dat vlak konden we Nitzana versterken. We kunnen wat bieden om zo jullie impact te versterken, zodat Nitzana bijvoorbeeld minder afhankelijk is van verschillende personen. We gebruiken onze ervaring en middelen om Nitzana te ondersteunen. En van Nitzana leren wij weer andere dingen, het is een wisselwerking en maakt het een prettige samenwerking. Nitzana is goed in zorg aan jonge vrouwen geven. We doen zo waar we allebei goed in zijn en vullen elkaar aan.”

Goede zorg
Nitzana en Eddee willen graag goede zorg bieden. Maar wat is de essentie van goede zorg? “Dat kan ik niet bepalen, dat bepaalt degene die zelf zorg krijgt. De cliënt heeft de regie. Ik denk bij goede zorg altijd: zou ik zelf cliëntwillen zijn bij een bepaalde plek? Stel dat mijn dochter bij Nitzana zou wonen, zou ik dat willen? Ja, Nitzana is een unieke zorgorganisatie voor jongvolwassenvrouwen. Het biedt een stuk rust en ruimte, voor herstel maar ook voor gaven en talenten van de vrouwen. Er is plek en warmte voor de vrouwen om weer in balans te komen. Ik zie Nitzana als een heel open en helende plek.”

Privéleven
Nathan heeft een echt hart voor de zorg en er voor de ander te zijn. Met elkaar zijn. Maar ook in zijn leven buiten werktijd vindt Nathan het fijn om er voorde ander te zijn. “Ik ben graag met mijn gezin, waar ik eigenlijk nog meer tijd voor zou willen vrij maken. We hebben sinds kort een Golden Retriever pup. Wat een lol beleef je daaraan! De pup is echt een soort hobby geworden. Maar het doet ook iets met me, je leert er meer door te genieten van de kleine momenten. Alleen, maar ook met mijn gezin.” Nathan is zowel op werkgebied, met Eddee en Nitzana, als op privé gebied, iemand die uitkijkt naar wat er allemaal gaat komen. “Ik ben iemand bij wie het glas altijd driekwart vol is en ik sta graag klaar voor anderen. Ik sta positief in het leven, en houd van het avontuur aangaan.”

Bij Nitzana zijn we blij dat we het zorgavontuur de komende jaren met Eddee aan mogen gaan!

Door onze communicatie medewerker