Het leven vier je samen!

Binnen de visie van Nitzana werken we bewust vanuit een houding van nabijheid en betrokken zijn. Dit doen we ook in de individuele ondersteuning naar de vrouwen die inmiddels een eigen thuis hebben. We richten ons vanuit betrokkenheid op de waarde van “samen doen”. Maar hoe krijgt dit vorm? Soms gebeurt het zomaar, overkomt het ons, en lukt het aan te sluiten bij de behoefte die tevoorschijn komt. Zo is er sinds enige tijd een sportmoment ontstaan voor moeders/vrouwen in een nabij gelegen wijkgebouw gerealiseerd.

Alles begon met een eerste ontmoeting. Een ontmoeting die we op deden vanuit het netwerken met partners. We maakte kennis met een vrouw die veel passie heeft op het gebied van sport en zich speciaal richt op vrouwen. Er bleek interesse te zijn bij onze cliënten/bewoners. Hindernissen bleken er ook zoals de opvang voor je kinderen en het durven aangaan van sporten met elkaar.  Als medewerkers hebben we gekozen om de opvang van de moeders tijdelijk op ons te nemen. Daarnaast zijn we zelf ook in onze sportoutfit mee gaan doen 🙂

Nu is er een vast groepje wat wekelijks in het wijkgebouw de kans grijpt hieraan mee te doen. Een prachtig resultaat van samen in de wijk samen in beweging te komen. We zijn nog op zoek, samen met de moeders, naar opvang (buitenshuis) voor de kinderen. Kijk voor meer informatie naar de advertentie “Oppas gezocht” eerder in deze nieuwsbrief.

– Ambulant medewerker